top of page

Malkocs Bej Dzsámi

Fedezze fel a Siklós másik kiemelkedő látványosságát, a vár lábánál található Malkocs Bej Dzsámit, a 16. századi törökkori templomot.

A Siklósi vár mellett található Malkocs Bej Dzsámi egy 16. századi török templom, melyet 1686 után átépítettek, valószínűleg az épülethez tartozó Minaret tornya ekkor semmisülhetett meg. A 20. században állaga folyamatosan tovább romlott, a műemléki helyreállítás 1990-ben kezdődött, majd 1993-ban a siklósi Malkocs Bej Dzsámi elnyerte az Europa Nostra díjat, melyet minden évben a kiemelkedő helyreállításért ítélnek oda. A siklósi dzsámit 1994-ben megnyitották a vendégek előtt és mind a mai napig eredeti rendeltetésének megfelelően működik, de néprajzi kiállítóhely is egyben.

malkocs_bej_dzsami_edited.jpg

KINEK AJÁNLJUK?

Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a történelmet, érdeklődik a hagyományok iránt, tartalmas kirándulóprogramot keres, és akár összekötné látogatását egy siklósi fürdőzéssel.

ÁRAK

A belépőkről és a tárlatvezetés áráról a következő elérhetőségen tájékozódhat:

 www.siklos.net.

NYITVA TARTÁS

A siklósi Malkocs Bej Dzsámi nyitva tartása és további információ: www.siklos.net.

Tavasztól őszig látogatható. A téli időszakban zárva tart, de előzetes bejelentkezés alapján 20 illetve 20 fő feletti csoportokat fogadnak.

bottom of page